Три състояния

Из „33 заклинания“

Маргарита Спасова

Има три магически състояния, които с лекота привличат любовта и щастието в живота ни. Способността да влизаме в тези състояния и да оставаме там привличат най-невероятни събития.

Първото състояние е спокойствието. За да плете и владее нишките на творението, практикуващият трябва да умее не просто да се отпуска, а да плува в океан от покой и омиротворение. Състоянието на вътрешен покой ни дава достъп до нашето гениално подсъзнание, до ресурсите на творческия ни ум и до висшия аз.


Второто магическо състояние е приемането. Научавайки се да приемаме, ние можем да получим всичко каквото желаем. През повечето време ние живеем в състояние на постоянно съпротивление, неприемане и отхвърляне. Не приемаме тялото си, не приемаме теглото си, отхвърляме недостатъците си. Съпротивляваме се на събитията, фактите и хората в нашия живот. Приемането не е примирение. То не е инертност или пасивност. Да приемаш означава да действаш без съпротивление.


Така стигаме до третото магическо състояние: доверието. Да се научим да се доверяваме не е лесно. Но когато се отпуснем, приемем себе си, околните и света и се доверим на Вселената, показвайки й какво точно искаме да имаме в живота си и къде желаем да бъдем, ние отключваме магическите й  сили. 


Квантовата физика предлага научно обяснение на магията като инструмент за управление на реалността. Тя нагледно показва как изменението на представата за самите нас води до изменения на външните обстоятелства. Всеки човек живее в два свята, вътрешния и външния. И въпреки че нашият вътрешен свят е мъдър и дълбок, през повечето време ние просто реагираме вътрешно на външните обстоятелства. Но щом външният свят непрестанно формира нашите вътрешни реакции, защо да не допуснем, че външният свят също реагира на обстоятелствата на нашия вътрешен свят? Хайде да поиграем на тази игра. Да намалим реакциите си на външния свят и да видим какво ще се случи. Управлението на външната реалност винаги започва със зануляването на реакциите към външните стимули и съсредоточаване на вниманието върху вътрешния свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *